dijous, 5 d’octubre del 2017

Glossari de termes de sistemes operatius



Gestió de la memòria:  La gestió de memòria és una forma de gestió de recursos aplicada a la memòria de l'ordinador. El requisit essencial de la gestió de memòria és proporcionar maneres d'assignar dinàmicament parts de memòria als programes a la seva sol.licitud, i alliberar-la per a la seva reutilització quan ja no sigui necessari. Això és fonamental per a qualsevol sistema informàtic avançat on es pugui trobar més d'un procés en qualsevol moment.

Gestió de processos: La gestió de processos és part integrant de qualsevol sistema operatiu modern (SO). El SO ha d'assignar recursos als processos, permetre que els processos comparteixin i intercanviïn informació, protegeixin els recursos de cada procés d'altres processos i permetin la sincronització entre processos.

Sistema de fitxers: els sistemes de fitxers s'utilitzen per controlar com s'emmagatzemen i es recuperen les dades. Separen les dades en "trossos" que emmagatzemen de forma independent. Prenent Cada grup de dades s'anomena "fitxer". Les regles d'estructura i lògica utilitzades per gestionar els grups d'informació i els seus noms s'anomena "sistema de fitxers". El sistema de fitxers gestiona l'accés tant al contingut dels fitxers com a les metadades sobre aquests fitxers. És responsable d'organitzar espai d'emmagatzematge; la fiabilitat, l'eficiència i l'afinació pel que fa al mitjà d'emmagatzematge físic són importants consideracions de disseny.


Sistema operatiu: Un sistema operatiu (SO) és un programari que, després de ser carregat a l'ordinador mitjançant un programa inicial d'arrencada, gestiona els recursos d'una computadora, controlant el flux d'informació cap i des d'un processador principal. Els sistemes operatius realitzen tasques complexes, com ara la gestió de la memòria, el control de pantalles i altres dispositius perifèrics d'entrada / sortida, la gestió de xarxes i la gestió d'arxius, i altres funcions d'assignació de recursos entre el programari i els components del sistema. El SO proporciona la base sobre la qual funcionen les aplicacions, maquinari i altres components d'infraestructura. Un sistema operatiu sol proporcionar interfícies d'usuari, com la línia de comandaments i la interfície gràfica d'usuari, per a la interacció entre l'usuari i l'ordinador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gestió d'usuaris i grups en Linux

Usuaris i grups Linux  Els comptes de Linux són com els comptes de Windows o MacOS; però els detalls no, així que cal explicar alguns detall...